Teen vrijheid en het positieve effect op het functioneren van uw rug

Vertaling volgt snel

Een vrije voetfunctie ondersteund uw lichaam en heeft een positief effect en invloed op de verderop gelegen schakels waardoor uw balans er op vooruit gaat, het is dan wel belangrijk dat uw voeten plat staan (zero drop)

Een veel gehoorde reactie is het positieve effect op rugklachten die spontaan minderen en meestal vanzelf over gaan.

Bovenstaande foto verbeeld het effect op uw lichaam en zijn balans functionaliteit wanneer u met volledig platte ( zero drop) en flexibele schoenen van Joe Nimble beweegt.

Dit positieve effect hebben de meeste barefootstyle schoenen trouwens op ons bewegingsapparaat, dus ook met Vivobarefoot, Merrell Barefoot, Sole Runner, Skinners en meer. Ze laten uw voeten meer voelen wat er onder de voetzool allemaal gebeurt.

Veel rugklachten gaan spontaan over of verminderen als u barefoot of barefootstyle beweegt.

 

4 reacties op “Teen vrijheid en het positieve effect op het functioneren van uw rug

 1. Brenda zegt:

  Hallo, omdat ik sinds kort erg geïnteresseerd ben in voeten heb ik uw site gevonden. Uw theorie over teen-vrijheid lijkt mij erg logisch en ik geloof ook wel dat dit zo is. Echter, waar ik zo nieuwsgierig naar ben is wetenschappelijk onderzoek en bronnen over dit onderwerp. Is de barefoot-beweging gebaseerd op bepaalde onderzoeken welke ik terug zou kunnen zien? Weet u waar ik moet zjn hiervoor of kunt u mij misschien in de juiste richting sturen? Hartelijk dank voor uw tijd. Groetjes, Brenda

  • Paul Aarts zegt:

   Dag Brenda, ik zou willen voorstellen om bij het begin te beginnen, lees het boek Born 2 Run (Engels talig) of de Geboren renner ( in onze webshop te koop) zie volgende link De geboren renner
   Dit boek opende ons de ogen waardoor wij barefoot zijn gaan rennen, de tientallen boeken en onderzoeken die volgden bevestigden de primaire aanname, de mens is een geboren renner.
   Inmiddels zijn wij 9 jaar verder en ervaren de voordelen nog steeds.
   Vanwaar jouw interresse? mvg. Paul

 2. Joke zegt:

  N.a.v mijn verhaal dat ik de laatste jaren, in ingelopen wandelschoenen, steeds fikse blaren liep, vertelde een wandelaarster me dat zij om die reden was overgegaan op vibram 5fingersshoes. Omdat ik, naast hardlopen, graag en vaak lange afstanden wandel heb ik in Tilburg een paar 5f.shoes gekocht. Het voelde meteen goed. Na 10 dagen liep ik op 2 achtereen volgende dagen 24 en 22 km. Het was prima lopen. Ook fijn om contact met de ondergrond te voelen, vooral in de bossen en velden. Aan het eind van de dag voelden mijn voeten nog prima.De eeltlaag, ontstaan op drukpunten van de steunzolen, verdwijnt zienderogen.
  Heb inmiddels een 2de paar gekocht, voor andere gelegenheden dan wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De finale SALE is begonnen,  35% tot 61% korting
Alle bestellingen gaan 2x per week op de post, maandag en vrijdag rond 12:00 uur 
De juiste maat en pasvorm vind je hier